perjantai 11. marraskuuta 2011

UUSI JA VANHA ETEINEN

Kerroin jo aikaisemmassa kirjoituksessani lähes pakkomielteeksi muuttuneesta tarpeestani vaihtaa eteisen, keittiön ja tuulikaapin lattiamateriaali. Halusin muuttaa oranssinkukertavan, hiukan kirjavan laattalattian rauhallisempaan ja muun sisustuksen kanssa paremmin yhteensopivaan lattiamateriaaliin. En kuitenkaan ollut valmis pölyiseen ja työlääseen laattojen vaihtoon. Päätin käyttää oikotietä ja niin laattalattia päällystettiin harmaalla kivijäljitelmälaminaatilla. Samassa yhteydessä tuulikaapista purettiin alkuperäinen koko seinän mittainen 60 cm syvä kaapisto, joka vaihdettiin 36 cm syviin peiliovisiin kaappeihin. Näin tuulikaapista hävisi putkamainen tunnelma ja saatiin lisää tarpeellista tilaa kääntyilemiseen ja ohitustilanteisiin (uskokaa pois: meillä syntyy ruuhkaa jopa tuulikaappiin!).

Laminaatti on Pergon sävyä nimeltä Grafiitti. Se sointuu hyvin olohuoneen takan edustan vuolukivilaatoitukseen sekä keittiön vaniljanvalkoisiin kaappeihin ja punagraniittitasoihin. Tätä ei todellakaan voinut sanoa aiemmasta lattian väristä. Peiliovikaapit ovat Ikean Pax-sarjaa. Muutokseen nähden kustannukset pysyivat erittäin kohtuullisina. Kotiin on nyt paljon mukavampi tulla.

Ohessa muutama kuva uudesta ja vanhasta eteisestämme. Olen pahoillani "ennen" kuvien laadusta. Kuvia ei enää löytynyt koneelta, joten jouduin tyytymään skannaukseen.

Tämä kuva on otettu kodinhoitohuoneen ovelta. Siinä näkyy myös hieman keittiön uutta lattiaa. Keittiön pyökin väriset sokkelit korvattiin remontin yhteydessä valkoisilla. Pyökin sävy riiteli mielestäni pahasti viereisessä ruokailutilassa alkavan tammiparkettilattian kanssa.

Uusi lattia on luonnossa hieman vaaleampi ja harmaampi kuin tässä kuvassa.

Tässä eteinen päivastaisesta suunnasta. Eteistilasta avautuu yhteensä viisi ovea sekä yksi oviaukko. Aiempaa hillitympi lattia rauhoittaa mielestäni rikkonaista tilaa.


Tuulikaappi on nyt huomattavasti aiempaa avarampi. Kauppakassien kanssa pääsee nyt sisälle matolla tavallisesti lojuvasta nuorten miesten kenkäkasasta huolimatta.

Tältä eteinen näytti ennen.

Tuulikaappi ei vanhassa asussaan tuntunut toivottavan sisääntulijoita tervetulleeksi...

7 kommenttia:

 1. Eteinen näyttää nyt paljon kutsuvammalta ja rauhalliselta. Hyvä muutos!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pirkko! Olemme itsekin tyytyväisiä (jopa projektia vastustanut mies:))

  VastaaPoista
 3. Vau. Hienoa. Minulla taas asunnon vaihtaminen edessä. Jos kolmas kerta viiden vuoden sisällä. Nyt olen ehkä löytänyt SEN. Katso, Terhi, oikotie ja Ruukuntekijäntie 4. Joudun itse tekemään päätökset, kun ei ole ketään toppuuttelijaa tai kannustajaa. Kerro sinä mielipiteesi. Itse olen aika täpinöissä.

  VastaaPoista
 4. Onnistui kirjaituminen. Vain yksi täppi oli jäänyt huomaamatta.

  VastaaPoista
 5. Muistin lukeneeni postauksen ennenkin ja olin vain kiinnittänyt huomiota lattian muutokseen. Palasin nyt katsomaan myös kaappiratkaisua, joka myös näyttää onnistuneelta.

  Yhtäkkiä tuli mieleeni, olisiko tuohon komeaan - mutta väärän väriseen - laattalattiaan tarttunut kaakelimaali, joilla nykyään pystyy uudistamaan melkein mitä vaan? Komea on laminaattilattiakin. Lähinnä kävi mielessä, olisiko laattalattia ollut vielä "pelastettavissa". Sävyiltään lopputulos on tosiaan rauhallisempi kuin alkuperäinen punertava lattia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista, Valua Kuvasa! Mietin kyllä hiukan tuota kaakelimaaliakin. Moni kertoi saaneensa sillä hyviä tuloksia. Vähän arvelutti se kestävyys kovissa paikoissa, kuten juuri tuulikaapissa. Laminaatista koitui vielä kaksi ylimääräistä etua, joihin en osannut edes varautua: asuntomme kaikuminen loppui (vaikka laattalattia oli vain eteisessä ja keittiössä). Toiseksi Laminaatti ei ole märkänäkään liukas. Myös keittiön lattialta voi miedän perheessä löytyä vaikka mitä. Kerran laattalattialla lepäsi kinkunsiivu (usko pois!) ja minä luistelin sen varassa poikki koko keittiön. Onneksi tuli työtaso vastaan. Nyt on turvallisempaa. Toisaalta, siellä ne laatat edelleen ovat laminaatin alla, Jos esim. laminaatti ei kestä, voi seuraavaksi harkita kaakelimaalia:)

  VastaaPoista