maanantai 7. marraskuuta 2011

ESIKOISEN HUONE ASUMISKUNTOON

Kotimme makuuhuoneista kolme on näihin aikoihin asti ollut siinä järjestyksessä ja sillä kalustuksella, mitä niihin sattui muuttopäivän tuoksinassa viime joulukuussa päätymään. Emme halua hankkia uusia huonekaluja. Nykyisen rompemäärän täytyy riittää neljän hengen asumiseen. Olin kuitenkin vakuuttunut, että jo pelkkä kalusteiden uudelleenjärjestely pienellä siivouksella ryyditettynä saisi ihmeitä aikaan.

Aloitin vanhemman pojan huoneesta. Tila on todella pieni. Komerot vievät yhden seinän kokonaan ja niiden ovet vaativat avautumistilansa. X-boxia on päästävä pelaamaan sängyllä istuen. Työpöytää poika toivoi sijoitettavaksi ikkunan eteen. Vaihtoehdot tuntuivat olevan vähissä. Panimme kuitenkin tuulemaan. Yksi (tyhjä!) hylly vietiin varastoon. Muuten käytettiin olemassaolevia kalusteita. Piristykseksi haettiin Ikeasta juliste ja kehykset. Se jäikin ainoaksi ostokseksi. Ohessa muutama valokuva muutoksesta. Ainakin muutokseen alussa epäluuloisesti suhtautunut asukas on tyytyväinen lopputulokseen.

Muuhun kalustukseen nähden turhan kapea ja korkea kirjahylly sijoitettiin sängyn päätyyn, missä se samalla toimii yöpöytänä. Oikealla näkyvä siniharmaa lipasto toimii tasona pelikoneen näytölle. Komeroseinä jää vasemmalle.

Työpöytä mahtui juuri ja juuri ikkunan eteen, niin kuin asukas toivoi. Viereen mahtui vielä yli 30 vanha Muuramen lipasto. Seinällä näkyvä juliste kehyksineen on uusi ja hankittu Ikeasta.

Tältä huone näytti ennen uudelleenjärjestelyä. Tavoitteena muutoksessa oli sekä toimivuuden, että viihtyisyyden lisääminen.

4 kommenttia:

  1. Tulipa huoneesta viihtyisä, rauhallisen tuntuinen ja selkeä.
    Varmasti viihtyy asukaskin siinä nyt.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ainakin näin aluksi olen huomanut, että motivaatio oman huoneen kunnossa pitämiseen on suurempi, kun se koetaan viihtyisäksi.

    VastaaPoista
  3. Hieno lopputulos! =) Tuo kehystetty juliste on piste iin päälle! =)

    VastaaPoista
  4. Mapela: Kiitos! Minustakin tuo juliste on kaunis. Se istuisi vielä paremmin seinälle, jos olisi hiukan matalammalla, mutta pelimiesten päät osuisivat siinä tapauksessa jatkuvasti kehyksiin:)

    VastaaPoista