sunnuntai 27. marraskuuta 2011

PIKKUJOULUVIIKONLOPPU

Minulta ehdittiin toivoa jo syntymäpäiväpäivitystä, joten tässä se tulee. Tänään on todellakin 51-vuotispäiväni. Syntymäpäivä tuntuu olevan yhä useammin siinä missä joulukin. Aamulla sain herätä ihanaan laulunmörinään ja juoda kahvit sängyssä. Vasta vähän aikaa sitten kuopusta vaipoissaan piti auttaa kiipeämään meidän sänkyymme ja nyt peti tuli täyteen karvaisia tai ainakin melkein karvaisia sääriä. Lahjaksi sain liput lauluyhtye Lumen Valon Mysterium-joulukonserttiin Uspenskin katedraaliin. En ole koskaan ennen kuullut heidän esiintyvän, joten odotan innolla kuulevani jotain erilaista.

Muuten juhlapäivä on kulunut arkisemmin mm. pyykkiä pesten. Haluan edes aloittaa työviikon ilman, että joltain puuttuu puhtaat sukat tai kalsarit. Sellaistakin on perheessämme tapahtunut, eikä toisten vaatekaapeista löytyvä apu ole aina siitä kaikkein istuvimmasta päästä.

Perjantaina minulla oli ilo osallistua ystäväni väitöstilaisuuteen ja pääsin samalla ihastelemaan Helsingin keskustan joulua. Stockmannin jouluikkuna on tietenkin omaa luokkaansa. Ikkunan läpi otetut kuvat eivät koskaan tahdo oikein onnistua, mutta napsin pari kuvaa muualta.

Helsingin ylipormestarin virka-asunto sijaitsee tässä kauniissa talossa. Ikkunaluukut, rosoinen katukiveys ja kertakaikkiaan upeat talvikukka-asetelmat ovat ihastuttava kokonaisuus.

Tässä kukat vielä lähempää. On loistava idea käyttää tällä tavalla tuijanoksia!

Kiseleffin talo on hiljattain avattu mittavan remontin jäljiltä. Tilat ovat todella kauniit - nyt tosin liian täydet joulumarkkinoiden vuoksi. Käsityöläistunnelma vain oli saanut väistyä uusien designputiikkien tieltä...

Yliopiston päärakennuksen empirepuoli oli hienompi kuin muistinkaan.

Tämä rakennus on aivan oikea paikka akateemiselle seremonialle. Käykää muuten joskus kurkistamassa yliopiston ikkunoista Senaatintorille. Varmasti yksi Helsingin kauneimmista näkköaloista.

5 kommenttia:

  1. Kiitos kurkistuksesta Hesan jouluun! Kuin olisin itse saanut olla tunnelmassa mukana!

    VastaaPoista
  2. Voi, onko Kiseleffin basaari tosiaan muuttunut joksikin design-paikaksi? Höh.
    Ihana Helsinki, kuitenkin.

    VastaaPoista
  3. Hilkka ja Pirkko: Mukavaa, että kuvani ilahduttavat. Ja kyllä, valitettavasti; uusi Kiseleff taitaa tavoitella ennen kaikkea vauraiden turistien rahoja.

    VastaaPoista
  4. Voi, nyt vasta huomasin, että oli syntymäpäiväsi! Onnea! Olin niin tohkeissani tuosta Kiseleffistä.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Pirkko! Niin kuin totesin, omia synttäreitää pääsee viettämään nykyään niin tiheään, että niiden merkitys tulee pienemmäksi.

    VastaaPoista