keskiviikko 17. elokuuta 2011

HYVIN KOSTUTETUT MOKKAPALAT

Siivosin äsken keittiön. Meillä oli nimittäin tänään leivottu. Kuudesluokkalainen oli kavereiden kanssa tehnyt pellillisen mokkapaloja. Meille kotiintulijoillekin oli jätetty maistiaisia. Hyviä olivat, vaikka reseptiä lukiessa oli sattunutkin pieni mittavirhe. Kuorrutuksen kuusi ruokalusikallista kahvia oli vahingossa lipsahtanut kuudeksi desilitraksi. Pojat olivat kuitenkin urheasti imeyttäneet kuorruteseoksen kakkupohjaan ja tehneet vielä toisen annoksen kuorrutetta pintaan levitettäväksi. Mehukkaampia mokkiksia saa hakea!

Edelliselläkin kerralla nuorelle leipurille sattui pieni erhe. Silloin samainen kuusi ruokalusikallista kahvijuomaa korvautui kuudella lusikallisella kahvijauhetta - ja vielä kukkuramitoin. Hyvin maistuivat herkut meille silläkin kertaa. Nukkumaan tosin menimme poikkeuksellisen myöhään. Odotan jo mielenkiinnolla seuraavaa kertaa.

Arki on muutenkin lähtenyt rullaamaan mukavasti. Kolme työpäivää on takana ja uudet, ihanat opiskelijat aloittaneet opintonsa. Aamuisin, kun kaikki tekevät kiireellä (eikä aina edes niin sopuisasti) lähtöä töihin ja kouluun, tulee tunne elämän asettumisesta oikeille urilleen.

Olen miettinyt myös harrastusasioita. Löysin kiinnostavan sisustuskoulutuksen, mutta kalliin hinnan lisäksi ongelmaksi muodostui se, että lähiopetus sijoittuu perjantai- ja lauantaipäiville. En mitenkään pääse opiskelemaan perjantaisin - en ainakaan, elleivät opinnot liity jotenkin työhöni. En ole tähän mennessä keksinyt uskottavaa aasinsiltaa erityisopettajan työn ja sisustussuunnittelun välille. (Vinkkejä vastaanotetaan!) Onneksi aikuisopistosta löytyy edullisia ja laadukkailta vaikuttavia viikonloppukursseja samasta aiheesta.

Varasto muuten valmistuu vauhdilla. Laitan oheen kuvan jo osittain maalatusta rakennuksesta.


Vain muruset jäljellä. Mutta kuka tiskaa?

Varasto tänään. Värit ovat samat kuin talossa. Lehtikasat johtuvat myöhäisestä pensasaidan leikkuusta.

2 kommenttia:

  1. Erikois-mokkapalat kuulostavat herkullisilta ;-)

    VastaaPoista
  2. Ne olivat herkullisia! Mietin jo, että miltähän maistuisi, jos mokkapalapohjan kostuttaisi ennen kuorruttamista esim. rommilla maustetulla kahvilla...

    VastaaPoista