sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

UNELIAS SUNNUNTAI TARJOSI JATKOA KULTTUURIVIIKONLOPULLE

Päivä oli tänään mukavan lämmin. Tukahduttava helle oli poissa. Ystävät, jotka eilen olivat kanssamme Vanhojen kirjojen päivillä, tulivat luoksemme yöpymään. Tänään seurustelimme kaikessa rauhassa. Tunnelma oli miltei unelias. On mukava olla joskus ilman mitään ohjelmaa. Edes ruuanaliton suhteen ei otettu mitään paineita. Uudet perunat, grillipihvit ja salaatti terassilla ovat kesällä ihan käypä vierastarjoilu. Lapsetkin rauhoittuivat. Kummallakaan ei ole juuri nyt kaveria käymässä. Toinen käytti aikansa lukemiseen toisen huoltaessa kalastusvälineitään.


Kuopus rentoutuu riippumaton rauhassa

Ystäviemme polkupyörät jäivät eilen Sastamalan asemalle ja lähdimme viemään heitä sinne autolla ajatuksena samalla vieraillla Tyrvään pyhän Olavin keskiaikaisessa kirkossa, jonka tuhopolton jälkeiset korjaustyöt valmistuivat lopullisesti vasta viime kesäksi. Kirkko on korjattu perinteisin menetelmin ja materiaalein tulipaloa edeltäneeseen asuun, mutta näyttävät koristemaalaukset on teetetty kahdella nykytaiteilijalla: Kuutti Lavosella ja Osmo Rauhalalla. Kirkossa oli juuri alkamassa opastus, mikä oli tarpeen. Maalausten monikerroksista symboliikkaa olisi vaikea hahmottaa ilman asiantuntevaa opastusta. Pidin molempien taiteilijoiden töistä, mutta rakkauteni muinaista Egyptiä kohtaan sai minut ihastumaan erityisesti Osmo Rauhalan maalauksiin, joiden tyyli toi mieleeni faraoiden Egyptin kuvataiteen.


Osmo Rauhalan luomistyö-aiheisia maalauksia

Kuutti Lavosen Ristin tie -sarjaa

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa bloggaajien joukkoon! Upeat nuo kirkon maalaukset.

    VastaaPoista
  2. Kiitos lämpimistä tervetulotoivotuksista! Tarkoitukseni oli käydä kirkkomaalauksia katsomassa jo viime kesänä, mutta joskus jonkin asian aikaansaaminen vain kestää:)

    Terhi

    VastaaPoista