tiistai 19. heinäkuuta 2011

MINIÄ VIERAILEE POHJANMAALLA

Kaksi päivää appifaarin luona kuluivat todella nopeasti. Häntä ja muitakin Seinäjoen seudun sukulaisia oli taas todella mukava tavata. Koko maanantain olimme retkellä. Tunnen hävettävän huonosti ruotsinkielistä Pohjanmaata, joten kävimme nyt Uudessakaarlepyyssä ja Pietarsaaressa. Molemmat olivat todella viehättäviä kaupunkeja. Uudessakaarlepyyssä sijaitsee Topeliuksen syntymäkoti, jossa vierailimme.

Lounaan jälkeen jatkoimme Pietarsaareen. Siellä sijaitsee arktinen museo Nanoq, jossa esitellään arktisten alueiden elämää sekä Pohjoisnavalle ja Etelänapamantereelle suuntautuneita tutkimusretkiä. Mies on erityisen kiinnostunut juuri tästä aihepiiristä, joten museovierailu oli itsestäänselvyys. Itseäni ilahdutti erityisesti Pietarsaaren vanha rakennuskanta, jota vaalitaan huolella. Sattumalta osuimme kaupunkiin juuri, kun siellä vietettiin Jaakonpäivien markkinoita. Olisittepa nähneet kaiken sen ihanan, mitä siellä myytiin, mm. kauniita vanhoja huonekaluja ja käyttötavaraa sekä suloisia käsitöitä ja tekstiilejä. Oli varsinainen suoritus selviytyä torilta ostamatta mitään. Tykkään puhua ruotsia ja Pietarsaaressa siihen olisi tarjoutunut loistava tilaisuus, mutta perisuomalainen ujous iski. Pärjäsihän siellä suomellakin, mutta olen sitä mieltä, että ruotsia kannattaisi käyttää aina kun siihen on mahdollisuus. No, se oli omaa tyhmyyttä.

Laitan mukaan pari retkikuvaa, sekä myös kuvat Seinäjoen Törnävän kirkosta ja hautausmaalta, jotka muodostavat todella kauniin miljöön.

Törnävän kirkko muistuttaa satulinnaa
Kahden sukupolven miehet, 50- ja 83-vuotiaat, hautausmaan polulla
Topeliuksen syntymäkoti Uudessakaarlepyyssä

Kun pietarsaarelainen portinpieli näyttää näin mielenkiintoiselta, on aivan pakko kurkistaa sisään...
Sisäpihalla odotti varsinainen idylli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti