torstai 28. maaliskuuta 2013

PIINAVIIKKO

Tähän päättyi minun piinani


Olen viettänyt piinaviikkoa - ja ihan turhaan. Autooni ollaan asentamassa polttoainekäyttöinen lisälämmitin. Mieheni pyysi alan liikkeestä tarjouksen ja varasi vielä asennusajankin. Tällainen lämmitin on ihana. Tiedättehän, auton voi lämmittää milloin ja missä vain. Aiemmassa autossani oli vastaava laite ja sitä pystyi käyttämään erillisellä kaukosäätimellä. Vain napin painallus puolipukeisena uimahallin pukuhuoneessa ja hetken kuluttua ulkona odotti valmiina lämmin auto. Kaukosäädin oli saatava tälläkin kertaa.

"Menneen talven lumia" oli asennusliikkeen kommentti kaukosäädintiedusteluihin. Nykyään lämmittimen hallinta tapahtuu puhelimen välityksellä. Saamassamme tarjouksessa puhuttiin jotakin uudesta sim-kortista ja suositeltiin paria tunnettua operaattoria. Tämä yksityiskohta vaivasi minua,mutta päätin olla välittämättä. Eiköhän kaikki selviäisi asennuksen yhteydessä.

Asennusaika on ensi viikolla ja mietin tuota sim-korttiasiaa kotona ääneen (se vaivasi kuitenkin edelleen). Mies totesi, ettei hänkään tiedä asiasta enempää (eikä aio ottaa siitä selvää). Lämmitin tulee minulle ja siten myös asian hoitaminen. Hän on mielestään jo auttanut tarpeeksi. Tällä viikolla minulta on joka ilta kyselty joko ole soittanut asennusliikkeeseen. En ole ehtinyt, enkä muistanut. Olen ollut suorastaan poikkeuksellisen kiireinen ja huonomuistinen. Tosiasiassa en ole halunnut tuntea itseäni tyhmäksi. Tänään lupasin lopulta yrittää ehtiä soittaa - jos vain muistan.

Soitin liikkeeseen ensimmäisen kerran heti aamulla. Asentaja ei ehtinyt puhelimeen. Jätänkö soittopyynnön? kysyi ystävällinen naishenkilö toisessa päässä. Huokasin helpotuksesta ja kiirehdin vastaamaan, ettei kannata. En kuitenkaaan pysty vastaamaan puhelimeen kesken työtehtävien. Lupasin itse yrittää uudelleen. Tosiasiassa työskentelin tänään (erittäin poikkeuksellisesti) koko päivän työpöytäni ääressä. Olisihan siinä nopea puhelukin hoitunut. Epäonnistuneen yhteydenoton tuoma helpotus oli vain hetkellinen. Piinaava tunne palasi pian. Pääsiäinen alkaisi, eikä asiaa ehtisi sitten enää selvittää.

Lounaalta tultuani rohkaisin mieleni ja soitin uudelleen. En ehtinyt katua, sillä asentaja itse vastasi. Häpeää ja pilkkaa pelkäämättä tunnustin tietämättömyyteni. Kysyin, pitääkö uuden sim-kortin olla jotenkin erikoinen vai riittääkö ihan tavallinen. Onko minun hankittava kokonaan uusi liittymä puhelimeeni vai peräti uusi puhelin. Nykyinen apparaattini on nuorimman poikani vimeistä edellisen edellinen puhelin eli todellinen karvalakkimalli, eikä siinä ole tilaa kahdelle sim-kortille. Asentaja naurahti vain hieman ja teki senkin hyväsydämisesti. Uusi sim-kortti tulee lämmittimeen ja halutessani aloittaa/lopettaa toiminnon, minun tarvitseen vain soittaa tuolle ilmeisen älykkäälle laitteelle. Selvisi myös, että tänään on viimeinen päivä uuden kortin hankintaan, sillä lämmitin asennetaan heti pääsiäisen jälkeen ja kortti on oltava valmiina jo asennustyön yhteydessä. Eikä puhelintakaan tarvitse vaihtaa. Piinaviikkoni on päättynyt.

Perintöpuhelimeen ei kahta sim-korttia mahdu1 kommentti:

  1. Myös mökin esilämmitys ja saunan päälle paneminen tekstiviestillä tai netin kautta onnistuu. Asian vierestä, mutta aika kätevää nämä netiruokakaupat, joiden kautta voi tilata esim. luomukyyttöä ja vapaan järven nieriää sekä kaikki se painava: koiran ja isännän muonat, wc-/talouspaprut, sen 100 litraa aamumehua, kuivamuonat, tölkit etc. Jää aikaa harrastaa, kun ei tarvitse kaiken maaiman lidleissä ahdistua.

    VastaaPoista