sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

EN PYSTY OLEMAAN HETKEÄKÄÄN HILJAA



Tänään on taas tuntunut, että taidan sittenkin olla toipumassa. Tosin tämä ei ole ensimmäinen kerta kuluvan taudin aikana. Päivän mittaan olen pyykännyt ja autellut kuopusta pakkaamaan leirikoulua varten. Leirikoulu järjestetään Muoniossa . Lento lähtee huomenna aamupäivällä. Paluu on perjantaina puoliltaöin.

Yhteistyö pojan kanssa ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Äidin kommentointi tuntui selvästikin lähes sietämättömältä. Kun muistutin laskettelulasien mukaan ottamisesta, kuului vastaus: "Etkö voisi olla edes hetken hiljaa, edes hetken!" En tietenkään voinut. Lämpökerrastokin oli vielä pakkaamatta. En uskalla päästää 13-vuotiasta Lapin reissulle tarkistamatta matkalaukun sisältöä.

Viikosta tulee varmasti upea. Ohjelma suopunginheittoineen ja Jäämeren retkineen on kertakaikkiaan hieno. Samalla reissu toimii kuudesluokkalaisille varmasti eräänlaisena siirtymäriittinä muutoksessa alakoululaisesta ihan oikeaksi teiniksi.

Iltapäivällä käväisin nopeasti Kodin Ykkösen Yllätyspäivillä. Ostin 10 kappaletta ruukkunarsisseja (yht. 20 euroa) korvaamaan pahasti ränstyneitä callunoja ja kanervia. Mukaan tarttui myös 20 ihanaa tulppaania seitsemällä eurolla. Narsissien laitto sai odottaa, koska talvikukat olivat jäätyneet ruukkuihinsa. Yö varastossa riittää luultavasti niiden sulattamiseen. Sitten etupihallemme ilmestyvät ensimmäiset kevään merkit.

Tervetuloa uudet lukijat Marjut ja Susanna! Toivottavasti viihdytte:)

Tulppaanit eivät ole oransseja, mutta eivät oikein punaisiakaan. Niissä on samaa hehkua, kuin taustalla näkyvässä Lars Gahmbergin Gamla villor  -maalauksessa.

Tässä pakkaaminen on vasta aluillaan.

8 kommenttia:

  1. Kiitos, Terhi! Viihdyn oikein hyvin, kun vaan ehtisin kaiken lukea! Mutta kirjoitat niin hyvin ja kiinnostavista aiheista. ;-) Itsekin pohdin tuota kanerva-asiaa tänään ja olen ollut tulppaanien suurkuluttaja viime viikkoina.
    -Marjut-

    VastaaPoista
  2. Ihana viikkoa pojalla edessä!

    Ja tuo taulu on IHANA...pidän voimaksvärisistä tauluista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irmastiina. Upea reissu tuo on minunkin mielestäni. Ostin tuon taulun 22-vuotiaana ainoilla rahoillani silloisen poikaystäväni vanhemmilta. He olivat ostaneet työn vain sijoitusmielessä, mutta eivät itse siitä pitäneet. Minun luonani se pääsi rakastavaan kotiin. Eikä rakkaus ole hiipunut vuosien mitaan.

      Poista
  3. Samaa mieltä Marjutin kanssa: kirjoitat niiiin hyvin! Lämmin tuulahdus tuli mieleeni kun ajattelin tuota tilannetta ja nuoren miehen kommenttia, niin tuttua, niin ärsyttävää. Eikä ikinä voisi kuvitella, että noitakin purkauksia ja pakkaussessioita joskus kaipaa.. Teillä on hyvin kaunis koti, kovasti minun makuuni, ilman kruusauksia ja krumeluureja. Muuramen sohva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta palautteesta, Preferita! Tuo kaipaamisasia olisi ainakin eilen tuntunut etäiseltä, mutta jo tänään hiljaiseen kotiin tullessani olin hiukan haikea. Tämä huolimatta sitä, että välillä hermostun koko kylän sällien viettäessä luonamme äänekästä pelisessiota, juuri kun hektisestä päivästä ryytyneenä kuvittelen pääseväni oman kodin rauhaan.

      En todellakaan tykkää krumeluureista. Nuorempana makuni oli vähän romanttisempi, mutta runsas se ei ole ollut koskaan. Kyllä, sohva on Muuramen. Ostimme sen 17 vuotta sitten esikoisen ollessa vauva. Kankaat on uusittu vuosien varrella pari kertaa.

      Poista
  4. Uskon ,että pojallesi tulee antoisa Lapin reissu!
    Esikoiseni kulki paljon sähly reissuissa,itse tuo tahtoi pakata:) Tokaisi vain että "kyllä mie osaan" Toki vieressä muistuttelin onko sitä,onko tätä? Niin he ovat oppineet kukanenki ajallaan ja viimeistään siinä vaiheessa kun muuttavat kotoaan, tahtovat muutakin kuin vaatteensa:D
    Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lennu! Kyllähän ne lapsukaiset yleensä pärjäävät. Tai ainakin ottavat opikseen. Voi myös olla, että täältä etelä-Suomesta katsottuna Lapissa kuvittelee olevan niin vaativat olosuhteet, ettei normaalivarustuksella pärjää;)

      Yritimme eilen soittaa Lapinkävijälle, mutta puhelin oli pois päältä - joko vahingossa tai sitten tarkoituksena voi olla esiintyä tyylikkäästi ikäänkuin vanhemmat eivät ottaisi mitään yhteyttä.

      Poista