maanantai 27. helmikuuta 2012

MITÄ MINUN TEKISI MIELI?

Hurskastelevana hetkenä saatan väittää, että en ole mitään vailla. Tarkempi (ja rehellisempi) sydämen tutkiskelu kuitenkin osoittaa, että tavaranhimo pitää ihmistä hellittämättömässä otteessaan. Listasin tähän muutamia ensimmäisenä mieleeni tulevista asioista, jotka löytyvät haaveiden hankintalistaltani.

Ilmari Tapiovaaran mustat Domus-tuolit sopisivat täydellisesti työhuoneeseemme. Kaiken lisäksi niissä on erinomainen istua. Hankintaa hidastaa vain hinta: 470 euroa kpl! Käytetyt yksilöt ovat yleensä kunnostusta vailla.

Timo Sarpanevan iso Steel-vati (tai itseasiassa kaksi sellaista) poistaisivat kattausongelmat pitkäksi aikaa. Coctail-palat, leivokset ja hedelmät näyttäisivät kaikki yhtä hyviltä. Vadilla olisi mukava tarjoilla vieraille tervetuliaiskuohuviinit tai glögit. Entä sitten jouluinen asetelma kynttilöistä ja kävyistä?

Haluaisin hankkia ruokailutilaamme kookkaan taideteoksen. Ehkä käännyn Taidelainaamon puoleen. Siellä teoksen voi maksaa vähitellen kuukausivuokrina. Tässä vuoden nuoren taiteilijan Ari Pelkosen upea työ.

Tässä Kristiina Kellokosken grafiikkaa. Hauskan teoksen nimi on "Uni". Kuva lainattu Helsingin Taiteilijaseuran sivulta.



Ja vielä ne iki-ihanat Josef Frankin kankaat. Voisin hankkia tyynyn lukutuoliin ja lampunvarjostimen samaa kuosia. Silloin hinta pysyisi vielä kohtuullisena.
Kuva Svensk Tenn



Eikä tässä ole tietenkään vielä kaikki. Pari kaunista mattoa ja muutama ihan lamppu löytyisi helposti.

3 kommenttia:

  1. Lapsuudenkodissani oli tuo Tapiovaaran tuoli, vaaleana. Mihinkähän sekin on joutunut?

    VastaaPoista
  2. Ihania toiveita! Kyllä on kivaa unelmoida eri tavaroista, sai niitä sitten joskus tai ei, unelmat on vähintään yhtä tärkeitä kuin itse toteutus.

    VastaaPoista
  3. Pirkko: toivottavasti tuoli löytyy. Itse muistan pyöritelleeni KAHTA Domus-tuolia kirpputorilla 80-luvulla. Sinne jäivät tilapulan vuoksi. Olisi saanut halvalla, eivät olleet vielä muotia.

    Riitta Sinikka: Tuo juuri on minun mielestäni tärkeintä. Unelmoinnista huolimatta asioita ei ole pakko saada. Niistä voi silti nauttia:)

    VastaaPoista