lauantai 10. joulukuuta 2011

VALAISTUNEENA JAKSAA LEIPOA

Olen pitkään haaveillut paperitähdestä ikkunassa ja viimein tänä vuonna sain sellaisen. Tähden led-lamppu pidetään päällä myös öisin. On ihanaa nähdä se ensimmäiseksi aamulla keittiössä.


Ostin pitkällisen harkinnan jälkeen Valkee-valohoitolaitteen, jolla kaamosväsymystä lievitetään korvakäytävien kautta annettavalla valolla. Toisin sanoen vietän aamuhetken napit korvilla aivan samalla tavalla kuin perheen nuoriso - vain sillä erotuksella, että minun kuulokkeistani loistaa valo, mutta ääntäkään ei kuulu. Lamppuja pidetään korvissa 8 - 12 minuuttia. Minä aloitin heti rehvakkaasti kahdellatoista. Viiden aamun jälkeen en pysty vielä varmasti arvioimaan tuloksia, mutta ainakaan huonompaan (lue: nuupahtaneempaan) suuntaan ei olla menossa. Erityisesti huomaan nukkuvani paremmin. Uskoin pitkään, että minua ei pimeys haittaa, mutta tässäkin kohtaa on pakko myöntää vuosien tekevän tehtävänsä. Valkee-laite on muuten joulukuun ajan Stockmannilla kanta-asiakastarjouksessa.

Kukaties juuri tämän uuden energialatingin seurauksena intouduin tänään leipomaan jouluksi kakun. Inhoan monipolvisia reseptejä ja ilahduin saadessani siskolta suklaakesäkurpitsakakun ohjeen, jossa kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään. Säästyin vatkaimen esiinkaivamiselta! Huomenna aion jatkaa jouluvalmisteluja tekemällä lanttulaatikot pakastimeen. Alunperin olin menossa koko viikonlopuksi sisustuskurssille, mutta kurssi peruttiin osallistujamäärän vähyyden vuoksi. Ehkä hyvä niin; vältän pahimman joulupaniikin saadessani asioita valmiiksi jo nyt.

Tässä on uusi ihmelaitteeni

Kakku onnistui hyvin

Pakko oli tietysti heti hiukan maistaa. Kangas pöydällä on Fujimo Ishimoton Marimekolle kolmisenkymmentä vuotta sitten suunnittelemaa Vihmaa. Se on mielestäni kaikista kaunein joululiina. Olen vuosia odottanut kyseistä kuosia uustuotantoon, mutta turhaan. Liinani alkaa jo olla huolestuttavan kulunut. Arabian Valencia-astiasto kruunaa jouluisen tunnelman!

9 kommenttia:

  1. http://keepitsimply.blogspot.com/ lukijaks :)?

    VastaaPoista
  2. Hei Terhi! Kiitos kun kävit vierailulla blogissani.

    Kiva nimi blogillasi! Kaikki turha on usein kovin tarpeellista. :) Työkaverini osti myös korvavalon. Hauska kuulla miten se toimii. Teidän työhuoneesta tuli kaunis, on niin ylellistä kun useampi voi istahtaa työpöydän ääreen yhtäaikaa.

    Tulin lukijaksi. Hyvää adventtiaikaa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tuire! Hermostutko sinä koskaan tähän tekniikkaan? Olen yrittänyt pitkään saada seuraamani blogit näkyville, jotta toisetkin voisivat ne löytää. Nyt vasta onnistuin, enkä sittenkään kovin hyvin:(

    VastaaPoista
  4. Kaamosoireet muuten on kovimpia pikkulapsilla ja sitten vanhetessa. Siinä 20-30 välissä ihminen on immuunein pimeälle, kellojen siirtelylle ja jetlagille. Huomiosi unien paranemisesta on varmaan ihan oikea - huonot unet on yksi kaamoksen yleisimmistä oireista ja monet Valkee-käyttäjät juuri kertovat unen paranemisesta ensimmäisenä.

    Timo (Valkeesta)

    VastaaPoista
  5. Musta tuntuu, että pitäisi itsellekkin hommata sellaiset Valkee- korvalamput. Ja aivan ihana tuo pöytäliina!

    VastaaPoista
  6. Tekniikka ei ole mun leipälaji. Blogilista tuli ihan hyvin. Yleensä mä luovutan ja sitten joku toinen kerta onnistuu. Aina välillä on kai niitä bugeja.

    Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
  7. Meillä taitaa olla samanlainen paperitähti ikkunassa. Siis ei ihan kaikki joulukoristeet ole sittenkään vielä piilossa... ;-)

    Noita korvavaloja taitaisin itsekin tarvita, vaikka nyt taitaa jo tuo kaamosmasennus/väsymys olla jo taittumassa. Kummia tuo vuodenvaihtuminen saa aikaan.

    VastaaPoista
  8. Tuire, Prinsessaheidi ja Sari: Hankkikaa ihmeessä korvavalot (tämä ei ole mikää Valkee-firman mainos). Minusta ne ovat ensimmäinen todella käyttökelpoinen tapa nauttia kirkasvalohoidosta. Vaikka päivä jo pitenee, ajattelin käyttää niitä niin kauan, kuin on herättävä pimeään aamuun.

    VastaaPoista