torstai 8. joulukuuta 2011

JOULU ON VIELÄ HETKEN PINKKI

Täydestä joulutohinasta huolimatta on tähän asti vaikuttanut ennenaikaiselta, jopa hiukan sopimattomalta koristaa kotia tontunpunaisella. Sopiva esijoulutunnelma on tänä vuonna löytynyt pinkistä: pinkkejä kynttilöitä, lautasliinoissa pirskahdus pinkkiä tasaamassa punaisen sävyjä... Saimme ystäviltä vielä pinkin joulukaktuksenkin.

Nyt kuitenkin on alkanut tuntua, että on vähitellen aika siirtyä murrettuun tummanpunaiseen. Tiedättehän sen kauniin, aavistuksen ruskeaan taittuvan, syvän punaisen. Taidan huomenissa mennä kynttilä- ja servettiostoksille. Joululle voi jo kohta avat oven.

Pinkkejä kynttilöitä jäi jäljelle kesäjuhlista. Nyt niistä on riittänyt iloa syksyn pimeille.


Joulutortuista pidän niin paljon, että niiden varhaisesta nauttimisesta en keksi pahaa sanaa sanaa sanottavaksi. Yleensä ole tehnyt täytteen itse maustetusta omena-luumusoseesta, mutta kaupan luumusose sherry-tilkalla terästettynä antoi myös herkullisen lopputuloksen. Uunissa paistamisen jälkeen niitä voi tarjoilla lapsillekin.

2 kommenttia:

  1. Kaunista ja tortut kuulostavat herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Kitos, Riitta Sinikka! Minusta joulutortut ovat AINA liian herkullisia - oli resepti sitten mikä tahansa.

    VastaaPoista