sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

ODOTTELUA

Elämä sujuu tällä hetkellä enemmän tai vähemmän odotellessa. Odotan, että lopultakin tervehtyisin tästä taudista, joka on piinannut minua jo täydet neljä viikkoa. Yskä, tukkoisuus, päänsärky, ajoittainen hengenahdistus ja päälle loputon väsymys. Elämä kutistuu väkisinkin minimiin: Töihin ja kotiin, minimimäärä ruuanlaittoa, minimimäärä pyykinpesua. Ostoksille eksymisen riski on olematon. Olen todella laiskasti kommentoinut myös muiden blogeja. Se ei tarkoita, etten niitä lukisi. Puhti ei vain riitä.

Kävin perjantaina uudelleen lääkärissä. Tohtori määräsi mykoplasma-, keuhkoklamydia- ja hinkuyskätestit. Tulokset tulevat ensi viikolla. Joka tapauksessa toivon toipuvani ensi viikonlopuksi sen verran, että jaksamme lähteä pitkästä aikaa mökille. Kevättöitä ei pääse vielä aloittamaan, mutta onhan hyvä aina orientoitua:)

Kaupunkikotimme piha vaivaa minua. Se on melko tilava ja siisti, mutta kodikkuus puuttuu. Olen miettinyt monia eri vaihtoehtoja, mutta olosuhteet (kuiva ja kuuma piha, joka on keskikesällä pitkään tyystin vailla hoitoa) asettavat uudistuksille rajoituksensa. Ajattelin selvittää, paljonko pihasuunnittelun ammattilaisen apu maksaisi. En nyt tarkoita mitään suurisuuntaista suunnittelutyötä, vaan ennemminkin konsultaatiokäyntiä vinkkeineen. Onko teistä kellään tällaisesta kokemusta?

Vielä perhekuulumisia: saimme iloisen ja tyytyväisen Lapinmatkaajan kotiin perjantaiyönä. Poika oli mm. uinut Jäämeressä ja nukkunut yön lumihankeen kaivamassaan kolossa revontulia ihaillen. Pieni vilustuminen on mielestäni mitätön hinta näistä elinikäisistä muistoista.

Tervehtymisen lisäksi odottelen tietysti kevättä. Viime yönä saimme tänne etelään kunnon katteen uutta lunta. Kaksi askelta eteen ja yksi taakse - kyllä niinkin pääsee eteenpäin.

Joka tapauksessa mukavaa uuden viikon alkua kaikille!

Terhi

Kun kevät ei vielä tule, voi sen yritää itse tehdä

Talvi muistutti vielä itsestään

Kaunista, yhtä kaikki

10 kommenttia:

  1. Paranemisiin, en ole tänä talvena onneksi flunssia sairastellut (koputtelee puuta ;-D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Meidän perheellä on ollut vähän huono talvi tässä suhteessa. Jonain vuonna olemme ihan superterveitä ja joskus tulee vain flunssia toisensa perään.

      Poista
  2. Olisikohan parasta jäädä kotiin muutamaksi päiväksi. Saisit levätä.

    Samaa olen minäkin miettinyt, että mitähän maksaisi konsultointi pihasuunnitteluun.

    Pojalla on ollukin ikimuistoinen reissu...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa voisi olla järkeä, Irmastiina. Asia on vain niin, että olin jo kaksi viikkoa sitten kolme päivää sairauslomalla. En millään viitsisi taas. Tuntuu vain vähän siltä, että olo menee aina vain heikommaksi. Katsotaan, miltä aamulla tuntuu.

      Pihasuunnittelusta sen verran, että luulen, ettei tuollainen konsultaatio varmaan ihan hirveästi maksa. Kirjoittelen tänne, jos pääsen asiassa eteenpäin.

      Poista
  3. Konsultoinnin hintaa voi kysyä suoraan pihasuunnittelijalta; kysyminen ei maksa mitään. Kannattaa varmaan kysyä useammalta.

    En tiedä, millainen pihanne on, mutta olisiko joku kivi-hiekkasysteemi japanilaiseen tyyliin mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, Pirkko. Hinnoissa saattaa varmasti olla suurtakin vaihtelua - täytyy kohta alkaa soitella.

      Japanilaistyyppinen piha olisi varmasti helppohoitoisin, mutta edellyttäisi ehkä modernimpaa taloa. Toisaalta meillä on ihan ok nurmikko, pari muuraamalla tehtyä kukkapenkkiä ja neljä pienehköä hedelmäpuuta. Ajattelin, että ne voisi säilyttää. Jonkinlaista runsautta piha kaipaisi. Millä sitä lisäisi - siinä ammattilaisen silmä olisi tarpeen.

      Poista
  4. Harmi,kun olet kipeänä. Pikaista paranemista ja voimaantumista sinulle. Sairastaminen on todella väsyttävää ja turhauttavaa. Itse olen harvoin kipeänä. Yleensä saan hoidella vain muita.Viime viikolla tytöt olivat vatsataudissa. Nukuin kipeän tyttäreni vieressä kaksi yötä ja auttelin ämpärin ja juomisten kanssa. En tullut itse kipeäksi. Taidan olla kova luu pöpöille !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Ei minullakaan ole näin sitkeää tautia ollut varmaan koskaan. Tänään sain 10 päivän lääkekuurin, joka toivottavasti auttaa minut tolpilleni.

      Kipeiden lasten hoivaamisessa on se jännä juttu, että sitä tehdessään jaksaa valvoa uskomattoman paljon. Toivottavasti perheesi pysyy loppukevään terveenä:)

      Poista
  5. Onneksi me olemmme välttyneet sairasteluilta! Toivotaan että tuloksesi ovat "puhtaat" ja pääset toipumaan kunnolla!
    Tuli mieleen tuosta pihajutusta,mikäli paikkakunnallasi taikka edes lähettyvillä on esim. puutarhuri-kouluja tms. voithan sie kysyä tekevät oppilastyönä pihasuunnitteluja? Olisi varmaan halvempaakin ja oppilaat saisivat käytännönkokemusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista Lennu, mutta lääkekuuri kuitenkin määrättiin tänään. Toisaalta se antaa toivoa paranemisesta. Olen rehellisesti kyllästynyt näin pitkään potemiseen.

      Itse asiassa tässä lähellä on ruotsinkielinen puutarhakoulu. Eräs ystäväni vinkkasi samaa. Taidankin soittaa sinne!

      Poista