tiistai 6. maaliskuuta 2012

EIKÖ RUOKA KELPAA?

Puisessa paistinlastassa lukee jo hiukan haalennein kirjaimin "ÄITI".  Rakkaaksi tullut työväline on esikoisen vuosia sitten antama joululahja.


En ole varmasti ainoa, jolle jokapäiväinen ruuanlaitto on välillä pakkopullaa. Paitsi, että ruuan pitäisi olla terveellistä, vaihtelevaa, edullista sekä erittäin helppoa ja nopeaa valmistaa, olisi sen vielä oltava kaikkien perheenjäsenien mielestä vähintäänkin siedettävän makuista. Joku ei perusta keitoista, toinen karttaa hiilareita, kolmas ei ylipäätään pidä kypsistä kasviksista...

Olen pääasiallisesti vetänyt tiukkaa linjaa: tätä on nyt ruokana, eikä muuta ole tarjolla. Seurauksena on muodollinen aterialle osallistuminen ja vähän myöhemmin tapahtuva välipalojen etsiminen. Jääkaapissakaan kun ei ole lukkoa. Mukana seuraa huoli siitä, syövätkö liikkuvat nuoret riittävän täysipainoisesti.

Viime aikoina olen alkanut antaa hiukan periksi. Painotan enemmän ruokalajeja, jotka ovat suosittuja tai ainakin melko suosittuja. Yritän sitten tehdä niistä mahdollisimman terveellisiä mm. harrastamalla kasviskätkentää. Soseutettuja juureksia tai hienoksi raastettua kesäkurpitsaa ei huomaa kukaan. Salaatti onneksi kelpaa kaikille.

Hyvin kaupaksi meneviin ruokiin perheessämme kuuluvat mm. erilaiset wokit. Maustekastikkeiden ryydittäminä päätyy ainakin osa kasviksista jopa valikoivan kuopuksen suuhun. Tänään ruokalistalla on indonesialaista kanawokkia salaatin kera.

4 kommenttia:

  1. Siinäpä se huoli jälkikasvun syömisestä olikin hyvin tiivistettynä. Omassa lapsuudessani välipaloja ei ollut samalla tavalla saatavilla kuin nykyään eikä pääruokaa voinut korvata herkuilla. Kouluissakaan ei ollut mitään herkkuautomaatteja. Taitaa tässäkin asiassa määrätä kysynnän ja tarjonnan laki...

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Valua Kuvasa! Olet oikeassa siinä, että omassa lapsuudessa jääkaapista ei koskaan löytynyt mitään parempaa vaihtoehtoa kuin mitä pöydässä oli. Toisaalta sitä yrittää pitää välipalojakin tarjolla, koska kuopus yleensä kotiutuu jo ennen meitä muita. Muuten kaveri menee kauppaan välipalaa hakemaan ja silloin ainakin sen laatua on mahdoton kontrolloida. Suo siellä, vetelä täällä - en keksi lopullista ratkaisua. Jos joku keksii, niin neuvot ovat tervetulleita.

    VastaaPoista
  3. Käypä katsomassa Ruusupensaan takana, siellä on sinulle haaste!

    Pirkko

    VastaaPoista