keskiviikko 28. joulukuuta 2011

KUOPUKSEN HUONEEN UUSI JÄRJESTYS

Joulu on vietetty ja muutama lomapäivä vielä jäljellä. Olen jatkanut kotimme kalusteiden järjestelyä, joka vuosi sitten jäi muuttouupumuksen tähden tekemättä. Tällä keraa on vuorossa nuorimman poikamme huone. Huonekalut olivat hänen itse valitsemilaan paikoilla, mutta heti oven edessä oleva sänky ei tuntunutkaan mukavalta. Kirjoituspöytä toimitti myös yöpöydän virkaa, mikä pahensi kotiamme jatkuvasti vaanivaa röykkiösisustuksen uhkaa.

Projekti aloitettiin turhan tavaran karsimisella, jossa asukas itse kunnostautui yli odotusten - jopa niin, että saimme toppuutella tavaroiden pois heittämistä. Seuraavaksi ruvettiin siirtämään kalusteita. Sänky löysi paikkansa ikkunaseinältä ja sen viereen saatiin sijoitettua pieni yöpöytä. Tavaran karsimisen ansiosta huoneeseen jäi myös tarpeellista tyhjää tilaa esimerkiksi sähkökitaraa ja salibandykassia varten.

Tässä uudelleen järjestetty huone. Omistaja viihtyy kamarissaan huomattavasti aiempaa paremmin. Mitään uutta ei tälläkään kertaa ostettu asukkaan itsensä valitsemaa julistetta lukuunottamatta. Fc Barcan jättikokoinen tunnus sai äidin aluksi nielaisemaan pari kertaa tyhjää, mutta Ikean kehyksissä se on loppujen lopuksi raikas yksityiskohta muuten hyvin hillityssä sisutuksessa.

Yöpöytä tuo toimivuutta huoneeseen. Sekin perheeseemme vuosia sitten hankittu Muuramea (niin kuin työpöytäkin). Molemmille pojille joitakin vuosia sitten ostetut herätyslamput ovat helpottaneet kouluaamuja. Niiden avulla pojat ovat ylhäällä hyvissä ajoin ilman ylimääräisiä patisteluja.

Kuopuksestamme ei todennäköisesti tule vaatturia, mutta äidin sydämen tämä hikisin sormin kirjottu koristekuvio saa värisemään.

Tässä huone ennen raivaustöitä ja uudelleenjärjestelyä.

Huoneen ovi jäi vasemmalle vuoteen päätyyn. Poika koki olevansa kuin tarjottimella. Yöpöytätarvikkeet taas veivät työpöydältä kaiken työskentelytilan.

2 kommenttia:

  1. Wau, todella upea muutos! =) Huone näyttää nyt todella selkeältä ja siistiltä. Uskon että käyttömukavuuskin lisääntyi ;-)

    VastaaPoista
  2. Mapela: Kiitos palautteesta. Olen huomannut, että tällaiseen pikkumuutokseenkin kannattaa varata kunnolla aikaa. Tarkoitan, että on syytä ihan rauhassa miettiä muutamaa perusasiaa: mihin uonetta käytetään, mitkä ovat ongelmakohtia, voisiko tilaa hyödyntää vielä nykyistä monipuolisemmin jne.

    VastaaPoista