tiistai 6. joulukuuta 2011

JOULUNODOTUSTA PORVOOLAISITTAIN

Teimme eilen päiväretken Porvooseen. Joulukoristeltu Tukholman Gamla Stan jäi tältä vuodelta näkemättä, mutta Porvoon vanha kaupunki tarjoaa kelpo korvauksen. Itse vietin ansaittua vapaapäivää ja mies pystyi aamun tiiviin tietokonerupeaman jälkeen hoitamaan päivän loput työasiat puhelimitse.

Tyypilliseen tapaan olimme heti perille päästyämme nälkäisiä. Apu löytyi kauniista Café Cabriolesta. Lounaaksi nautittu siskonmakkarakeito maistuu paljon herkullisemmalla, kun sen syö upeiden kristallikruunejen alla lumoavan kauniista kaari-ikkunoista ulos katsellen. Lisäenergiaa saatuamme kävelimme Vanhan Porvoon viehättävillä kaduilla. Miehen hoitaessa työpuheluitaan minä napsin kuvia. On mielenkiintoista, että kuvaillessani en ole erityisemmin kiinnostunut ostamisesta. Kun kauniit asiat saa itselleen kuvaamalla, ei niitä tarvitse enää konkreettisesti hankkia. Kamera siis maksaa itsensä takaisin melko nopeasti (joululahjavinkki!). Pakko kuitenkin tunnustaa, että sisustusliikkeissäkin tuli poikettua. Ainoaksi ostokseksi jäi peltinen ikkunakoriste. Sää oli joulukuisen kolea ja kostea. Ennen kotiin lähtöä kävimme vielä lämmittelemässä tee- ja kahvihuone Helmissä.

Tänään aion päättää pienen lomani katselemalla Itsenäisyyspäivän juhlia televisiosta samalla kuumaa glögiä siemaillen. Valitettavasti joudun tekemään sen yksin. Perheeni miesväki ei osoita minkäänlaista kiinnostusta aiheeseen.

P.S. Jos jotakuta kiinnostaa, olen myymässä 5 kpl Muuramen lasiovellisia Nappi-vitriinikaappeja. Väri on valkoinen. Hintapyyntö on 550 euroa. (Hinta kaupassa 1125 euroa)

Porvoossa nähdään paljon vaivaa joulukoristeluista. Tämä kustavilaistyylinen talo oli minusta somistettu erityisen tyylikkäästi ja talon henkeen sopivasti.

Tässä vielä lähikuva

Tämä kruunu ja muutenkin upea interiööri tekivät hyvin tehdystä siskonmakkarakeitosta juhlaruokaa.

Porvoolaisidylliä halusivat kuvata muutkin:)

Tässä huonolaatuisessa kuvassa on niin herkullinen väriyhdistelmä, etten malttanut jätää sitä pois.

Kahvi- ja teehuone Helmen herkkuja

Tämä ovikoriste jäi ainoaksi ostoksekseni - ihan totta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti