maanantai 3. lokakuuta 2011

TUNNUSTUKSIA


Sain bloggarikollega Pirkolta (http://ruusupensaantakaa.blogspot.com/) tämän tunnustuksen ja olen siitä yhtä ylpeä, kuin jos minut olisi valittu Suomen vuoden opettajaksi (mitä ei ole tapahtunut - ainakaan vielä:). Tunnustuksen saajan tulee kuulemma vastata seuraaviin kysymyksiin:

Mikä on kaunein näkemäsi rakennus?


Rakastan talojen katselemista ja houkuttelen miehen joskus autoajelulle tai kävelylenkille ihan vain taloja ja puutarhoja ihastelemaan. Ehkä lähtemättömimmän muiston ovat kuitenkin jättäneet ne merkittävät historialliset rakennukset, joita olen päässyt katsomaan: Gizan pyramidit, Colosseum, Notre Dame iltavalaistuksessa... Minun mielessäni koettua elämystä suurentaa ajatus niistä miljoonista ihmisistä, jotka ovat vuosisatojen ja -tuhansien kuluessa nähneet sman kuin minä.

Paras käsityösi?

Inhoan ompelua, mutta joitakin vuosia sitten olin suuren kranssi-innostuksen vallassa. Osa kransseistani onnistui mielestäni oikein hyvin.

Musiikki, joka vaikuttaa syvästi?


Pidän erityisesti barokkimusiikista - teini-iän suurimpien hittien lisäksi, tietenkin. Musiikkielämykseen vaikuttaa paljon myös ympäristö, jossa se koetaan. Viime kesänä kävimme sastamalalaisen Canto Gregoriana-musiikkitapahtuman puitteissa konsertissa Karkun vanhassa kirkossa (Pyhan Marian kirkko). Karussa keskiaikaisessa harmaakivikirkossa on maalattia eikä sähkövaloja. Kirkko oli valaistu aidoin kynttiläkruunuin ja ainoina koristeina olivat keskiaikaiset puuveistokset. Ja musiikki oli meksikolaista barokkia! Tunnen kylmiä väreitä vieläkin, kun muistelen sitä elämystä.

Mikä rasittaa arjessa?

Kiire  ja ajoittain työssä vaivaavat stressi ja riittämättömyyden tunteet.

Mistä nautit arjessasi?

Perheestä, ystävistä, kodista, kirjoista, kaikesta kauniista...


Olen viime aikoina ollut todella kiireinen (lue: aikaansaamaton), enkä ole ehtinyt edes blogia päivitellä. Olin lauantaina viimeistä päivää sisustusuunnittelukurssilla. Minusta kurssi oli hyvä. Oli antoisaa keskustella esimerkiksi tilasuunnitelmista muiden asiasta innostuneiden kanssa. Uskon myös oppineeni jotain ja saaneeni lisää varmuutta valintojen tekemiseen.

Kotona on nyt työn alla työhuoneen ja eteistilojen kohennus. Tällä hetkellä ne ovat juuri siinä kunnossa, kuin sattuivat muuton tuoksinassa jäämään. Työhuoneeseen tilasi pitkän lasitason, josta tulee kahden hengen työpöytä. Pyysin tarjouksen useammasta lasialan liikkeestä ja hintahaitari vaihteli 283 eurosta 480 euroon. Melkoinen välys! Nyt myös keittiön, eteisen ja tuulikaapin keraaminen laattalattia peitetään laminaatilla. Tästä uudistuksesta ei perheessämme olla yksimielisiä. Mies ilmoitti ostavansa kauan unelmoimansa moottoripyörän, mikäli minä peitän hyväkuntoisen ja laadukkaan laattalattian muovilla. No, tuleehan siinä laminaatille hintaa. Laitan sitten tänne kuvia muutoksesta.

Ensi viikolla on syysloma ja tunnen todella olevani loman tarpeessa. Matkustamme muutamaksi päiväksi Barcelonaan. Siellä pitäisi vielä olla kesäistä. Auringon valo ja ympäristönvaihdos tekevät varmasti hyvää koko perheelle.

Käykäähän katsomassa Pirkon Ruusupensaan takaa -blogia. Hän kirjoittaa todella ihanasti!

1 kommentti:

  1. Kiitos, Terhi! kaipailin jo päivityksiäsi mutta oletkin ollut opiskelemassa.
    Laminaatti on tietääkseni paperimassaa, ei muovia. Vai onko sellaistakin? Meillä Ruusupensaan takana melkein kaikki lattiat ovat laminaattia ja se on ainakin kestänyt hyvin, myös koiran tassuja.

    VastaaPoista