keskiviikko 24. elokuuta 2011

KUINKA VIISIKYMPPINEN HURAHTAA TV:N KATSELUUN


Se alkoi kevättalvella. Vanhempi poikani oli kuumeen vuoksi poissa koulusta ja katseli kotiin tultuani aikansa kuluksi Dr Philiä. Istahdin seuraksi puolihuolimattomasti ja pahaa aavistamatta. En ollut koskaan aikaisemmin katsonut kyseistä ohjelmaa, eikä minulla ollut siitä minäänlaista ennakkokäsitystä. Mikä lie amerikkalainen show. Rakastuin Dr Philiin, hänen naulankantaan osuviin kommentteihinsa ja sarkastiseen huumoriinsa välittömästi. Aloin katsoa ohjelmaa aina kun mahdollista.

Pian huomasin tutkivani TV-ohjelmia sillä silmällä saadakseni lisää mielenkiintoista katsottavaa. Ja löytyihän sitä: Klinikka Tiina Jylhä, Dieetit vaihtoon, Jamie Oliver Amerikassa laitamassa kouluruokailua kuntoon... Katsoin jopa muutaman jakson sekä Suomen että Ruotsin miljonääriäitejä ja pari kertaa myös Neljät häät. Se oli ihanaa. Lapsista sain hyvää seuraa. Mies pakeni äreänä työhuoneeseen. Saatoin vain ihmetellä, miten olin pärjännyt yhden, kahden ohjelman viikkotahdilla vuosikausia. Olimme joskus pitkään jopa kokonaan ilman televisiota. Vasta kun esikoinen alkoi joka arkipäivä hankkiutua naapureihin nähdäkseen edes Pikku kakkosen, myönnyimme TV:n ostoon.

Kesä toi TV-riippuvuuteeni pakollisen tauon, koska mökille emme ole hankkineet televisiota. Nyt iltojen pimetessä aloin taas kiinnostua ohjelmatarjonnasta. Mitähän realityä tänä syksynä tarjotaan? Totta kai olen pohjimmiltani kiinnostunut laadukkaista dokumenteista ja ajankohtaisohjelmista sekä ei-anglosaksisissa maissa tehdyistä elokuvista, mutta...

Siispä Hesarin TV-Nyt esille ja valitsemaan. Ruokaohjelmista en erityisemmin välitä, enkä halua myöskään nähdä kenenkään kotivideoita. Minua ei naurata, kun joku kaatuu pahasti. Mutta ei hätää - valinnanvaraa on silti. Sisustaminenhan minua kiinnostaa. Miten olisi Muutto vai remontti? vai olisiko Hurja sisutushaave vielä jännittävämpi? Entä Kodinlavastajat? Onko se joku stailausohjelma? Sillä siisti -niminen ohjelma vaikuttaa erityisen mielenkiintoiselta. Esittelytekstin perusteella siinä raivataan poikkeuksellisen sotkuisia koteja. Olisi nautinnollista katsoa sitä kauhistellen kotisohvalta. Luultavasti ohjelmaan on etsitty ja löydetty sen luokan siivoamattomuutta, että tällaisen tavallisen huushollin kaaos jää kirkkaasti kakkoseksi.

Syksyn tarjonnasta kiinnostukseni herättivät myös Martha Stewart Show (eikös Martha joutunut taannoin vankilaan?), Ilme nuoremmaksi (laiha lohtu Tiina Jylhän tilalle) sekä Tosielämän täydelliset naiset (tämä on pakko nähdä!). Ainakin pari jaksoa voisi katsoa myös uutta Kiinteistökuningatar Kaisa -sarja.

Siitähän se lähtee, syksy. Nyt Kaisan kiinteistöbisnestä katsomaan!

3 kommenttia:

  1. Minä myös hurahdin telkkarin katseluun vuorotteluvapallani vuonna 2010. Katsoin silloin ja katson edelleenkin Nätti nakuna, Nuorennusleikkaus yms. stailausohjelmat ja tietenkin sisustusojelmat esim Jimiltä tuleva Ruotsin Karmein koti, ne ihanat Simon ja Tomas ;-D. Tallennan ohjelmat Elisa viihteelle ja katson sitten kun on aikaa.

    VastaaPoista
  2. Niin Merja, kunnon hömppä on ihanan rentouttavaa. Erityisen hauskaa on taivastella ohjelmia yhdessä teinipoikieni kanssa. Miestä en saa seuraksi millään. Hän katsoo vain laatuohjelmia;)

    VastaaPoista